четвер, 7 травня 2020 р.

Бузок

Бузок
Існує така легенда про походження бузку.
 Богиня весни розбудила Сонце і його вірну супутницю Іріс (веселку), змішала промені сонця із строкатими променями веселки, почала щедро сипати їх на свіжі борозни, на луки, гілки дерев – і усюди з’являлися квіти, а земля тріумфувала від цієї благодаті. Так вони дійшли до Скандинавії, але у веселки залишилася лише лілова фарба. Незабаром тут опинилося стільки бузку, що Сонце вирішило змішати фарби на палітрі Веселки і почало сіяти білі промені – так до лілового бузку приєднався і білий.
      В основному, квіти бузку мають чотири пелюстки, але іноді замість звичайних чотирьох пелюсток можна побачити п'ять, а іноді і більше.
       Саме тому дівчата здавна використовували квіти бузку для ворожіння. Вважалося, що якщо знайдеш квітку бузку з п'ятьма пелюстками – будеш щасливою. І навпаки, якщо квіти бузку замість чотирьох мали тільки три пелюстки, їх уникали, так як вважали, що ці квіти не приносять щастя.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Неспечений хліб, непрожиті долі

      У кожного з нас, у кожної сім’ї є історія, і в ній є багато радісних, сумних, а іноді страшних сторінок. І нам хочеться пам’ятати про ...