середа, 6 травня 2020 р.

Ввічливість (продовження)

       3. Питайте людей як у них справи. Виділіть трохи часу і запитайте кого-небудь як у нього справи, без цікавості і нав'язливості. Якщо людина несприйнятливий до розмови, то не змушуйте його говорити більше, ніж він хоче сказати.
        4. Будьте люб'язні. Завжди говоріть "будь ласка", "дякую" і "немає  за що". Будьте терплячі, спостережливі і уважні. Ставтесь до людей з повагою, навіть до тих, кого ви зовсім не хочете знати.
       Не забувайте завжди говорити "Вибачте", замість "РУХАЙТЕСЯ!", коли хтось стоїть на вашому шляху. Люди не земля, на яку можна просто плювати, це живі істоти, як і ви. Зазвичай, якщо ви ставитеся до людини з повагою, то вона теж поставиться до вас таким же чином.
         Якщо ви знаходитесь у громадському транспорті і входить дідусь, людина з інвалідністю чи вагітна жінка, поступіться місце. Це ввічливо.
        Якщо ви бачите, що комусь потрібна допомога, треба щось підняти або дістати з високою полки, допоможіть.
      5. Не забудьте бути хорошими з тваринами. Якщо ви хочете бути дійсно ввічливою людиною, вам потрібно бути ввічливими з тваринами. Не знущайтеся і не думайте, що вони маленькі роботи, з якими можна робити все, що захочете. Тварини гідні поваги, як і всі інші живі істоти.
      Ніколи не бийте або іншим чином не шкодьте тваринам, неважливо це ваш вихованець, бродяча тварина або дика тварина.
Ніколи не знущайтеся над твариною для своєї розваги. Це відноситься до жуків, павуків, мишей, птахів, біл, рибам і багатьом іншим істотам, яких ви можете зустріти.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Неспечений хліб, непрожиті долі

      У кожного з нас, у кожної сім’ї є історія, і в ній є багато радісних, сумних, а іноді страшних сторінок. І нам хочеться пам’ятати про ...