вівторок, 5 травня 2020 р.

Ввічливість

Будьте ввічливими у повсякденному житті
1. Посміхайтеся. Посміхаючись, ви показуєте людям, що вам приємно. Подивіться людині в очі і подаруйте йому невелику посмішку або широку посмішку – неважливо яку.
      Посміхайтеся випадковим перехожим на вулиці, коли купуєте щось у магазині, коли зранку йдете в школу або в будь-який інший раз, коли зустрічаєтеся очима з ким-то.
2. Вітайте інших людей. Коли ви проходите поруч з кимось, навіть незнайомцем, вітайте їх словами "Добридень" чи "Привіт" або просто кивните. Вітати людей – це ввічливо. Це змушує людей відчувати себе особливими.
       Якщо ви йдете по багатолюдному місті, складно вітати всіх підряд. Постарайтеся хоча б бути ввічливими з людьми, поруч з якими будете сидіти в автобусі або літаку або з тими, з ким випадково зустрінетесь
      Кажіть "Доброго ранку" своїм однокласникам і вчителям або колегам коли вранці заходьте в школу або на роботу. Невдовзі ви заробите репутацію ввічливого людини.
3. Будьте гарним слухачем. Слухайте, коли інші люди говорять з вами. Неввічливо ігнорувати думки та історії інших людей. Дайте їм час сказати, як би ви хотіли, щоб вони дали вам час сказати, якщо б ви помінялися місцями.
      Якщо ви відчуваєте, що людина стає грубим і наполегливим, ніколи не закривайте руками рот і не робіть грубе вираз обличчя. Просто ввічливо зачекайте, поки людина закінчить говорити і поміняйте тему.
       Бути ввічливим не означає допускати, щоб вами попихали. Якщо ви говорите з незнайомцем, який починає вести себе не так, ви можете вибачитися і піти.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Неспечений хліб, непрожиті долі

      У кожного з нас, у кожної сім’ї є історія, і в ній є багато радісних, сумних, а іноді страшних сторінок. І нам хочеться пам’ятати про ...