вівторок, 14 квітня 2020 р.

Вправи для розвитку пам'яті

       Окрім харчування та здорового способу життя, варто виконувати певні вправи, які сприятимуть розвитку пам’яті. Однак пам’ятайте, що результат ви отримаєте лише за умови їх регулярного виконання.
Вправа № 1. Перед сном, лежачи у ліжку, почніть згадувати все, що з вами трапилося за день, але у зворотному порядку. Відразу вам буде непросто це зробити, але вже за два тижні зможете легко згадати все.
Вправа № 2. Ця вправа допоможе вам запам’ятовувати тексти. Прочитавши якийсь текст, спробуйте уявити таку картину: ви перебуваєте в кімнаті, де чимало різних шафок. В одну із них ви кладете ваш текст. А в момент, коли вам потрібно буде відтворити цей текст, можете просто підійти до ящика й дістати його.
Вправа № 3. Для виконання цієї вправи вам знадобиться помічник. Він має написати декілька слів. Ваше завдання – підібрати синоніми до цих слів і записати їх навпроти. Далі ви закриваєте слова, які були вихідними, і, дивлячись на синоніми, згадуєте слова з першого стовпчика. Згодом кількість слів варто збільшувати.









Немає коментарів:

Дописати коментар

Неспечений хліб, непрожиті долі

      У кожного з нас, у кожної сім’ї є історія, і в ній є багато радісних, сумних, а іноді страшних сторінок. І нам хочеться пам’ятати про ...