понеділок, 13 квітня 2020 р.

Розвиваємо увагу та пам'ять

Як розвинути увагу та пам’ять у дитини
  • Грайте в ігри. За допомогою таких вправ можна поліпшити концентрацію й розподіл уваги, короткочасну пам’ять, а також розвинути вміння переключатися. Щоб допомогти малюкові, спробуйте виконати таке завдання: покладіть перед дитиною аркуш із надрукованим текстом і доручіть своєму чаду знайти й закреслити однакові літери на сторінці.
  • Давайте доручення. Це може бути як прохання зібрати іграшки, так і доручення зробити прибирання в кімнаті. Головне, переконайтеся, що дитина дійсно уважно вас слухає, дивиться в очі, не вибігає із кімнати. Ніколи не кричіть навздогін, адже більшість дітей відразу забуває все почуте.
  • Вивчайте вірші та прислів’я. Щоб адаптація до дитячого садка або школи проходила легше, постарайтеся із раннього віку тренувати пам’ять дитини шляхом запам’ятовування ві­ршів і прислів’їв. Влаштуйте вдома літературний вечір. Нехай малюк відчує, що його старання не були марними.
  • Пишіть записки. Навчіть дитину робити позначки, залишати записки, систематизувати інформацію. Це допоможе впоратися із розсіяністю, на яку часто страждають діти.
  • Розгадуйте кросворди. Розв’язування логічних задачок, кросвордів і ребусів захопить навіть дуже активну дитину. Ще один безперечний плюс такого тренування пам’яті – це сприяє розвитку мислення й підвищенню рівня інтелекту. Крім того, допоможе розвинути пам’ять та увагу й батькам, які займаються з дітьми.
  • Гуляйте побільше на свіжому повітрі, щоб кров насичувалась киснем. Частенько вибирайтеся на природу в теплі пори року. І загалом будьте фізично активними: більше рухайтесь та займайтеся спортом. Це сприяє поліпшенню кровообігу мозку.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Неспечений хліб, непрожиті долі

      У кожного з нас, у кожної сім’ї є історія, і в ній є багато радісних, сумних, а іноді страшних сторінок. І нам хочеться пам’ятати про ...