вівторок, 13 квітня 2021 р.

Книгу читай - розуму набирай

Цікавинки про книги

А чи знаєш ти, що найменшу в світі книгу створив київський майстер Микола Сядристий? Це — «Кобзар» Тараса Шевченка. Вона менша одного квадратного міліметра (0,6 мм). Скріплена ця книга павутиною. А перегортати її сторінки можна лише кінчиком заго­стреної волосини. Бажаючі можуть навіть почитати твори відомого українського поета — через скельце мікроскопа.

Дослідники твердять, що найпершу книжкову майстерню було відкрито на острові Бібл (за часів існування древньоєгипетської цивілізації). Найдавнішу книгу, за урахуванням місця її виготовлення було названо Біблією. А приміщення, в яких збиралися та зберігалися книги, стали називати бібліотеками.

Юний друже! А чи знаєш ти, що...

...збір макулатури — це не дрібниці, як дехто вважає? З 1 тонни макулатури можна виготовити 750 кг нового паперу. А з цього паперу на фабриках зроблять для вас 25 тис. зошитів або надрукують 4 тис. барвистих дитячих книжок.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Неспечений хліб, непрожиті долі

      У кожного з нас, у кожної сім’ї є історія, і в ній є багато радісних, сумних, а іноді страшних сторінок. І нам хочеться пам’ятати про ...