пʼятниця, 3 квітня 2020 р.

Мобільний телефон

Є дивне свято на Землі - воно присвячене Дню народження мобільного телефону, а відзначається навесні, 3 квітня.
  • 3 квітня у1973 році Мартін Купер явив світові своє дітище - перший у всесвіті мобільний телефон.
  • Мобільний телефон сьогодні - не просто пристрій, призначений для розмови, він виконує масу функцій, таких як: передача даних по електронній пошті, фотозйомка, навігатор, відеозйомка, калькулятор і багато інших.
  • Цікаво буде дізнатися, що у нього є своя історія, яка налічує майже чотири десятиліття. 3 квітня 1973 року інженер компанії Motorola Мартін Купер вперше набрав номер і подзвонив в офіс компанії з першого мобільного телефону Motorola DynaTAC 8000X, який важив цілих 2,5 кілограма. З тих самих пір людство почало жити інакше, тому що з'явилася можливість зв'язатися з абонентом практично миттєво, незалежно від місця знаходження. 
  • Вчені обґрунтовано вважають, що саме винахід мобільного телефону став найбільш значущою подією останніх років, і вони, як завжди, праві, тому що, сьогодні практично не знайти активної людини, у якої не було б цього засобу спілкування. День народження мобільного телефону зайвий раз підтверджує процес стрімкого розвитку людства, що впроваджує в життя все нові і нові винаходи.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Неспечений хліб, непрожиті долі

      У кожного з нас, у кожної сім’ї є історія, і в ній є багато радісних, сумних, а іноді страшних сторінок. І нам хочеться пам’ятати про ...