пʼятниця, 4 лютого 2022 р.

А про що говорить твоя совість?

Внутрішній світ почуттів виливається у вдачу та поведінку людини. Так, чуйність породжує добрі вчинки, а,наприклад, боягузтво призводить до вчинків поганих: обману, зради, відмови в допомозі. Отже, поведінка людини визначає її місце в суспільстві та ставлення до неї інших. Чи має значення для вас те, як ставляться до вас інші люди? А кого з вас хвилює власне ставлення до самого себе? Чи завжди ви самі про себе гарної думки? Чи буває так, що ви шкодуєте про свої вчинки, відчуваєте сором за них?
 Отже, ви маєте совість.

Психологічна пауза
— Заплющте очі і подумки пригадайте той момент, коли вам було соромно, коли ви розкаювалися у своєму вчинкові. Підніміть руки, з ким таке відбулося. У таких випад­ках говорять: «Нас мучила совість».
       Щоб розібратися в цьому понятті, звернімося до тлумачного словника. А в ньому термін «совість» визначається так:
        Совість — внутрішнє усвідомлення добра і зла, сховище душі, в якому відгукується схвалення або осудження кожного вчинку, здатність розпізнавати якість вчинку; почуття, що спонукує до істини та добра.
         На перший погляд, досить складне пояснення. Але насправді все значно простіше. 


Немає коментарів:

Дописати коментар

Неспечений хліб, непрожиті долі

      У кожного з нас, у кожної сім’ї є історія, і в ній є багато радісних, сумних, а іноді страшних сторінок. І нам хочеться пам’ятати про ...