вівторок, 17 березня 2020 р.

Заняття творчістю


       Мыльная стружка для стирки детских вещей
Миловаріння

      Після використання мила залишаються невеличкі шматочки, якими незручно користуватися через маленький розмір, а викинути шкода. Виникає питання чи можна повернути милу друге життя?
1. Для мильної основи подрібнюємо залишки мила, до консистенції у вигляді стружки. (Найкраще обирати дитяче мило, адже у ньому найменше різноманітних домішок та кольорових барвників)

 2. Якщо в домі є мікрохвильовка, відправляємо мильну основу туди на1-2хв якщо мікрохвильовки немає, влаштовуємо водяну баню (з допомогою батьків). Важливо не вдихати і не нюхати гаряче мило. Тільки після повного застигання


Результат пошуку зображень за запитом ефірні масла барвники для мила
3. Додаємо до розтопленої основи кілька крапель ефірного масла і барвник. (нижче подані зразки).
Є 2 види барвників: харчовий, або натуральний (відвари трав, соки овочів і фруктів) Н.д: куркума, гірчичний порошок-жовтий колір; календула, сік моркви, масло обліпихи- оранжевий; сік буряка, вишні - від рожевого до бордового; паприка і червоний мелений перець - яскравий червоний; кропива, подріблені трави - зелений; кава, какао, шоколад - коричневий; мак, вугілля - сірий колір.
Результат пошуку зображень за запитом формочки для милаЕфірні масла використовуємо ті які є вдома, також використати можемо цедру апельсина чи лимона.

4. Розливаємо по формочках (силіконових). Розмішуючи все звертайте увагу, щоб не утворювались бульбашки.
Щоб прикрасити мило можна використати надруковану картинку яку потрібно вставити у ще незастиглий зразок. Замість картинки можна використати невеличку іграшку, або змішати різні кольори мильної основи з'єднавши їх узорами.

5. Чекаємо поки застигне, на це знадобиться 20-30хв. 
        В умовах карантину мило стає одним із найактуальніших засобів зовнішнього захисту організму. Виготовлене власноруч мило є незамінним подарунком для друзів та рідних. 
Будьте здорові - мийте руки з милом.
Результат пошуку зображень за запитом миловаріння








Немає коментарів:

Дописати коментар

Неспечений хліб, непрожиті долі

      У кожного з нас, у кожної сім’ї є історія, і в ній є багато радісних, сумних, а іноді страшних сторінок. І нам хочеться пам’ятати про ...